Home > Recepten

Kip/varkensvlees, Chinees

1 pakje rijst

500 gr kipfilet (of varkensvlees)

1 doosje champignons

uien

flinke hoeveelheid knoflook

1 theelepel sambal

2 eetlepels citroensap

10 eetlepels ketjap

10 eetlepels tomatenketchup

zoetstof of suiker

± 2 theelepels maïzena

eventueel aan stukjes gesneden perzik
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het in kleine stukjes gesneden vlees samen met de uien, champignons en knoflook ± 10 minuten in een met een deksel afgesloten pan.

Voeg daarna de ketjap, sambal, tomatenketchup, zoetstof of suiker en het citroensap erbij.

Laat het geheel gaar sudderen.

Voeg, om het vocht een beetje te laten binden, de maïzena toe.

Voeg als laatste eventueel de in stukjes gesneden perzik toe.