Home > Recepten

Singapore-bami

200-300 gr dunne eiernoedels

zout, peper

2 eetlepels olie

300 gr kipfilet in onregelmatige reepjes

1 rode chilipeper in dunne ringen, zonder zaadjes

1 fijngesneden teentje knoflook

1 theelepel geraspte gemberwortel

1 kleine ui in dunne ringen

2 rode paprika's in lange dunne repen

3 lente-uitjes in dunne ringen

2 theelepels kerriepoeder

1/2 theelepel cayennepeper

5 eetlepels kippenbouillon (van tablet)

3-4 eetlepels grof gehakte pinda's

± 15 basilicumblaadjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Singapore
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de noedels in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Verhit de olie, bak de kip hierin 4-5 minuten en neem de kip uit de pan.

Bak in de achtergebleven olie de chilipeper, knoflook, gember en ui ± 4 minuten.

Voeg de paprika en de lente-ui toe en bak ze ± 4 minuten mee.

Roer er het kerriepoeder en de cayennepeper door en doe de kip terug in de pan.

Schep de noedels erdoor en schenk de bouillon erbij.

Verwarm het gerecht op zacht vuur nog ± 5 minuten goed en breng het met zout en peper op smaak.

Strooi er voor het serveren de pinda's over en garneer de bami met de blaadjes basilicum.