Home > Recepten

Noedels met oosterse pesto & roergebakken undvlees

200-250 gr brede rijstnoedels

zout, peper



voor de pesto:

50 gr geroosterde pinda's

2 teentjes knoflook

2 eetlepels geraspte gemberwortel

2-3 rode pepers zonder zaadjes

20 gr verse muntblaadjes

30 gr verse korianderblaadjes

1-2 dl arachideolie

2 theelepels geraspte sinaasappelschil

1 theelepel geraspte limoenschil

1-2 theelepels sesamolie

zout, peper



voor het vlees:

2 eetlepels Japanse sojasaus

1 theelepel geraspte gemberwortel

1 geperst teentje knoflook

1-11/2 theelepel bruine basterdsuiker

400 gr biefstuk in mooie brede plakjes

2 eetlepels olie



voor de garnering:

4 takjes koriander
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de noedels in ruim kokend water of kook ze volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Pureer voor de pesto in een keukenmachine de pinda's, knoflook, gemberwortel, pepers, munt en koriander.

Voeg olie toe tot een smeuïg, niet te dik mengsel ontstaat.

Roer er de sinaasappelschil, limoenschil en sesamolie door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Vermeng voor de marinade de sojasaus, gemberwortel, knoflook en suiker en roer het vlees hier doorheen.

Verhit de olie en bak het vlees met de marinade op hoog vuur 2-3 minuten.

Meng de warme noedels met de pesto en schep ze in een schaal.

Verdeel het vlees erover en garneer voor het serveren met de koriander.