Home > Recepten

Noedels in een komkommer-vleessaus

2 eetlepels pinda-olie

750 gr varkensvlees in kleine stukjes

2 eetlepels sherry of Chinese rijstwijn

1 eetlepel geraspte verse gember

1 eetlepel gehakte knoflook

6 gehakte groene uien

1/8 ml Hoisinsaus

3 eetlepels hete bonenpasta

2 eetlepels suiker

1 1/2 eetlepel sojasaus

1/4 liter kippenbouillon

2 eetlepels sesamolie

500 gr Chinese noedels

1 grote komkommer in blokjes van 1/2 cm

geroosterde zwarte sesamzaadjes

verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit een wok of een sauspan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en laat die heet worden.

Bruin het varkensvlees.

Voeg de rijstwijn of sherry toe en roer 1 minuut.

Duw het vlees naar de rand van de pan, leg de gember, de knoflook en de helft van de uien in het midden van de pan en sauteer 30 seconden.

Voeg de Hoisinsaus, bonenpasta, suiker en sojasaus toe en roerbak 30 seconden.

Vermeng de saus met het vlees, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en blijf roeren tot de saus is ingedikt (± 10 minuten).

Doe de helft van de sesamolie erbij en houd warm.

Breng 1 1/2 liter water aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de pan uit in een vergiet, spoel de noedels af met koud water en laat ze uitlekken.

Meng er de rest van de sesamolie en de rest van de uien door.

Verdeel de noedels over 6 borden, bedek ze met vleessaus en garneer met komkommer, zwarte sesamzaadjes en verse korianderblaadjes.