Home > Recepten

Rou Shi Chao Mien (gebakken noedels & varkensvlees

150 gr varkensfilet in dunne reepjes

zout, peper

7 theelepels maïzena

2 shii-take paddestoelen

200 gr Chinese noedels (de fijne gele noedels)

± 5 eetlepels olie

5 gr gemberwortel in hele dunne reepjes

1 1/2 dl bouillon van kalkoen (zie recept gepocheerde kalkoen met gembersaus)

1 theelepel lichte Chinese sojasaus

200 gr taugé
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het vlees, 1 theelepel zout, een snufje peper en 2 theelepels maïzena en laat dit ± 15 minuten staan.

Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de hoedjes in hele dunne plakjes.

Kook de noedels in ruim kokend water 1 minuut, giet ze af en laat ze in een afgedekte schaal ± 10 minuten staan.

Verhit in een wok of koekenpan ± 5 eetlepels olie tot ± 180°C.

Pak met de hand een hoopje noedels, laat ze in de olie glijden en druk ze met een lepel een beetje plat.

Draai de pan rond, zodat de noedels mooi rond worden.

Laat op deze manier 4 noedelrondjes in de olie glijden en bak ze in 1-2 minuten aan beide zijden bruin en krokant.

Laat de noedelrondjes uitlekken.

Roerbak in dezelfde pan (er moeten ± 2 eetlepels olie achterblijven, voeg zonodig wat olie toe) de gember en het vleesmengsel 1 minuut.

Voeg de bouillon, 1 theelepel zout, de sojasaus en een snufje peper toe en schep de taugé en de shii-take erdoor tot de bouillon weer kookt.

Roer 5 theelepels maïzena los met 10 theelepels water en schenk dit bij het vleesmengsel tot de saus gebonden is.

Serveer het vlees/sausmengsel bij de noedelrondjes.