Home > Recepten

Varkensvlees met zwarte bonensaus, gestoofd

250 gr varkensschouder in blokjes van 2 X 2 cm

1 eetlepel olie

1 in dunne reepjes gesneden rode paprika

1 rood pepertje, van zaad ontdaan en gehakt



Voor de saus:

3 eetlepels zwarte bonen, even afgespoeld en fijngeprakt met een vork

2-3 eetlepels rijstwijn of droge sherry

1 geschild en geraspt stukje gemberwortel

2 eetlepels lichte sojasaus

3 teentjes knoflook uit de knijper

1 flinke eetlepel maïzena

1 1/2 dl water of kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een mengsel van de fijngemaakte bonen, wijn, gember, sojasaus, knoflook, maïzena en bouillon.

Doe het varkensvlees in een diepe schaal en schenk de ingredienten voor de saus erover.

Laat het afgedekt minstens 20 minuten intrekken.

Verhit de olie in de wok en bak de reepjes paprika en het pepertje 1 minuut.

Neem ze uit de pan en houd ze even apart.

Laat het vlees en een vergiet goed uitlekken, maar vang de marinade op.

Bak in de nog aanwezige olie in de wok de stukjes vlees even op hoog vuur aan alle kanten bruin.

Schenk er de opgevangen marinade over en breng alles aan de kook (giet er bij te weinig vocht een paar lepels extra bouillon bij).

Draai het vuur heel laag, dek de pan af en laat 30-40 minuten stoven. Schep pas 5 minuten voor het opdienen de reepjes paprika en peper door het vlees, anders worden ze te zacht.