Chopsuey 1 |
|
1 ei 4 eetlepels olie 120 gr vlees (varken, kip, lam of rund) 2 eetlepels sojasaus 1 theelepel zout 1 1/2 theelepel suiker 2 eetlepels droge sherry 1 eetlepel tomatenpuree 4 eetlepels kippenbouillon snufje peper 2 eetlepels spekvet 4 uien in ringen 1 uitgeperst teentje knoflook 1 fijngehakt stukje verse gember 360 gr sojascheuten (taugé) 1/2 theelepel ve-tsin |
|
BereidingKlop het ei en maak een kleine omelet met 2 eetlepels olie.Snijd het vlees in dunne reepjes en bak die 2 minuten op hoog vuur in 2 eetlepels olie. Voeg de suiker, sojasaus, tomatensaus en de helft van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut. Voeg de kippenbouillon en peper toe en laat het mengsel koken. Roer 1/2 minuut en haal de dan pan van het vuur. Verhit het spekvet in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak 1/2 minuut op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en besprenkel met zout. Roerbak op hoog vuur 2 minuten. Voeg het vlees met het braadvet toe en roer 1 minuut. Voeg de ve-tsin en de rest van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut. Leg alles op dienschotel en versier met de in reepjes gesneden omelet. |
Home > Recepten