Home > Recepten

Chopsuey 1

1 ei

4 eetlepels olie

120 gr vlees (varken, kip, lam of rund)

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel zout

1 1/2 theelepel suiker

2 eetlepels droge sherry

1 eetlepel tomatenpuree

4 eetlepels kippenbouillon

snufje peper

2 eetlepels spekvet

4 uien in ringen

1 uitgeperst teentje knoflook

1 fijngehakt stukje verse gember

360 gr sojascheuten (taugé)

1/2 theelepel ve-tsin
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Kipgerechten; Rundvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop het ei en maak een kleine omelet met 2 eetlepels olie.

Snijd het vlees in dunne reepjes en bak die 2 minuten op hoog vuur in 2 eetlepels olie. Voeg de suiker, sojasaus, tomatensaus en de helft van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut. Voeg de kippenbouillon en peper toe en laat het mengsel koken. Roer 1/2 minuut en haal de dan pan van het vuur.

Verhit het spekvet in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak 1/2 minuut op een hoog vuur.

Voeg de sojascheuten toe en besprenkel met zout.

Roerbak op hoog vuur 2 minuten.

Voeg het vlees met het braadvet toe en roer 1 minuut.

Voeg de ve-tsin en de rest van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut.

Leg alles op dienschotel en versier met de in reepjes gesneden omelet.