Home > Recepten

Chow Mein

500 gr bami-noedels

750 gr varkens- of rundvlees

3 Chinese gedroogde champignons

5 eetlepels olie

1 uitgeperst knoflook

3 uien in ringen

90 gr gehakte kool of selderij

30 gr bamboescheuten

1/2 theelepel zout

2 1/2 eetlepel sojasaus

1 theelepel suiker

2 eetlepels sherry

2 eetlepels garnalen
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de noedels tot ze gaar zijn en giet ze af.

Snijd het vlees in reepjes.

Week de champignons 1/2 uur in warm water en snijd ze in reepjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan.

Voeg de knoflook, uien, kool en bamboescheuten toe + de helft van het zout en roerbak 2 minuten op een hoog vuur.

Haal van het vuur en zet weg.

Doe 2 eetlepels olie in dezelfde pan.

Verhit die en voeg het vlees en de champignons toe.

Roerbak 3 minuten (1 minuut als u rundvlees gebruikt).

Voeg de sojasaus, suiker en de helft van de sherry toe en roerbak nog 1 minuut.

Haal alles uit de pan en zet het weg.

Doe de resterende olie in de pan.

Voeg de noedels en de garnalen toe en roerbak ze 1 1/2 minuut.

Voeg het resterende zout, de helft van het vlees en de helft van de groenten toe, roerbak 1 minuut en doe in een voorverwarmde schotel.

Doe het resterende vlees met de groenten en de rest van de sherry in de pan.

Roer 15 seconden op een hoog vuur.

Gebruik dit mengsel om er de Chow Mein mee te garneren.