Chow mein van varkensvlees en garnalen |
|
250 gr mie 3-4 eetlepels olie 250 gr mager varkensvlees, in dunne reepjes gesneden 1 wortel, geschrapt en geraspt 1 rode paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en in dunne reepjes gesneden 100 gr taugé 50 gr peultjes, afgehaald 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry 2-3 eetlepels lichte sojasaus 100 gr garnalen, gekookt en gepeld |
|
BereidingKook de mie zoals op de verpakking staat aangegeven, doe ze over in een vergiet en laat er koud water over stromen om plakken te voorkomen.Laat ze uitlekken. Verhit de olie in de wok en bak de stukjes varkensvlees al omscheppend 4-5 minuten tot ze de roze kleur hebben verloren. Doe er de geraspte wortel en de peultjes bij en bak nog 1 minuut. Voeg nu de overige ingredienten toe, behalve de garnalen en laat de mie door en door heet worden. Blijf omscheppen om aanbakken te voorkomen. Voeg op het laatste moment de garnalen toe en dien direct op. NotitiesVariatie: Met de groenten kunt u naar hartelust variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens baby maïskolfjes of reepjes kool, bamboescheuten of verschillende soorten paddestoelen. |
Home > Recepten