Home > Recepten

Cha Shao

1 kg varkensfilet

2 eetlepels pinda-olie

2 eetlepels honing



Voor de marinade:

4 eetlepels sojasaus

1 eetlepel suiker

2 eetlepels sherry

1/4 theelepel peper

1/4 theelepel kaneelpoeder

1 uitgeperst teentje knoflook

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel ve-tsin

1/4 theelepel gemengde kruiden
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het varkensvlees in reepjes van 15 cm lang, 3 cm breed en 2 1/2 cm dik.

Meng de ingredienten voor de marinade; doe het vlees erin en marineer 2 uur; draai het vlees elk kwartier.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Haal het vlees uit de marinade en rooster het vlees 12 minuten in de oven.

Borstel het vlees in met marinade en pinda-olie (of sesamolie) en rooster op 180°C 10 minuten.

Smeer honing op het vlees en rooster het nog eens 5 minuten.

Snijd het vlees in reepjes van 1/2 cm en dien op met mosterd-dip of soja-chili dip.