Cha Shao |
|
1 kg varkensfilet 2 eetlepels pinda-olie 2 eetlepels honing Voor de marinade: 4 eetlepels sojasaus 1 eetlepel suiker 2 eetlepels sherry 1/4 theelepel peper 1/4 theelepel kaneelpoeder 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel ve-tsin 1/4 theelepel gemengde kruiden |
|
BereidingSnijd het varkensvlees in reepjes van 15 cm lang, 3 cm breed en 2 1/2 cm dik.Meng de ingredienten voor de marinade; doe het vlees erin en marineer 2 uur; draai het vlees elk kwartier. Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het vlees uit de marinade en rooster het vlees 12 minuten in de oven. Borstel het vlees in met marinade en pinda-olie (of sesamolie) en rooster op 180°C 10 minuten. Smeer honing op het vlees en rooster het nog eens 5 minuten. Snijd het vlees in reepjes van 1/2 cm en dien op met mosterd-dip of soja-chili dip. |
Home > Recepten