Home > Recepten

Lenterolletjes 2

Voor het deeg:

125 gr bloem

zout



Voor de vulling:

4 lente-uitjes in ringetjes

1 gesnipperde sjalot

1 eetlepel olie

300 gr varkensgehakt

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels rijstwijn of droge sherry

100 gr taugé

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel suiker

versgemalen peper

1 eierdooier

olie om in te bakken
  • Omschrijving recept: Loempia's; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem boven een schaal, strooi er zout op en druk in het midden een kuiltje. Voeg ¾ dl water toe en kneed het vlug tot een glad deegje. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek ± 2 uur koud rusten.

Fruit in de olie de sjalot glazig.

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bestuif het met de maïzena en overgiet het met de rijstwijn. Voeg de lente-uitjes en de taugé toe, bedruip het geheel met de sojasaus en breng met suiker, zout en peper hartig op smaak.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad vliesdun uit en verdeel het in 6 gelijke rechthoeken. Leg 2-3 eetlepels van de vulling op het deegblad.

Klop de eierdooier met een beetje water los en bestrijk de deegranden ermee. Vouw de langste zijden in en rol vanaf de smalle zijde op. Druk de randen goed aan en bestrijk ze met eierdooier.

Verhit de olie tot 180°C en bak de rolletjes per portie in 8 minuten bruin en knapperig.

Notities

Serveer ze heet met ketjapsaus.