Home > Recepten

Lamsgehakt met yoghurtsaus

500 gr mager lamsgehakt

2 knoflooktenen uit de knijper

1 gepelde en gehakte ui

1 theelepel chilipoeder

1 dessertlepel garam masala

6-7 blaadjes verse munt, zeer fijn gehakt

30 gr witbroodkruim of paneermeel

1 losgeklopt ei

zout, zwarte peper uit de molen

2 eetlepels olie



Voor de saus:

2 eetlepels kokend water

een paar draadjes saffraan

6 eetlepels yoghurt

1 eetlepel gembernat



Voor de garnering:

een takje koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Sausjes; Indiaas
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de draadjes saffraan in het hete water en laat dit staan tot u aan de saus begint.

Vermeng het gehakt in een grote kom met de knoflook, ui, chilipoeder, garam masala, munt, witbroodkruim en ei. Voeg een beetje zout en peper toe en kneed alles goed door.

Vorm met natte handen mooie ronde balletjes ter grootte van een walnoot.

Verhit de 2 eetlepels olie in de wok, doe er de gehaktballetjes in en bak ze aan alle kanten mooi bruin door regelmatig met de wok te schudden.

Draai het vuur even heel laag en laat de balletjes nog 5-6 minuten gaar worden.

Maak intussen de saus.

Vermeng de yoghurt met het gembernat en het gezeefde saffraannat en voeg, als u dat lekker vindt, wat peper toe.

Schenk de yoghurtsaus op een platte schaal, doe er de gehaktballetjes in en garneer met koriander. Dien direct op.