Home > Recepten

Varkensgehakt in pittige saus

500 gr mager varkensgehakt

30 gr bamboescheuten, uitgelekt en gehakt

50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt, uitgelekt en gehakt

1 losgeklopt ei

maïzena om de gehaktballetjes in te rollen

4-5 eetlepels olie om te bakken

200 gr Chinese kool, in repen gesneden

1/2 liter kokend water

1 eetlepel olie

1 ui, gepeld en grof gehakt

2 1/2 cm gemberwortel, geschild en gehakt



Voor de kruiden:

mespunt ve-tsin

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

2 1/2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

2 lente-uitjes, schoongemaakt en alleen het wit zeer fijn gehakt

1 theelepel zout

1 eetlepel maïzena



Voor de saus:

1 eetlepel maïzena

3 dl kippenbouillon

2 eetlepels zoete ketjap of sojasaus

1 eetlepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng alle kruiden.

Doe er het gehakt, de bamboe, de paddestoelen en het ei bij en maak er een homogene farce van.

Maak van het gehakt 16 balletjes, wentel ze goed door de maïzena en zet ze apart.

Breng de halve liter water aan de kook, doe er 1 eetlepel olie in, blancheer de reepjes kool 1 minuut en laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit de 4-5 eetlepels olie in de wok en bak de helft van de gehaktballen in 4-5 minuten bruin.

Bak dan de volgende portie.

Haal ze uit de pan en houd ze in een schaal warm.

Laat de olie uit de wok lopen en bak in het achtergebleven vet op laag vuur de ui en gember glazig.

Vermeng alle ingredienten voor de saus en zorg dat geen klontjes achterblijven.

Schenk de saus in de wok en breng het al roerend aan de kook, zodat het licht kan binden.

Doe de gehaktballen in de saus en laat ze op laag vuur in 20 minuten gaar stoven.

Schep vlak voor het opdienen de geblancheerde reepjes kool door de saus en proef of extra kruiden nodig zijn.