Guo-tie (panklevers) |
|
1/8 liter water 150 gr half-om-halfgehakt 100 gr Chinese kool 30 gr ingemaakt mosterdgroen (Suun Choy) 2 eetlepels olie 1 eetlepel rijstwijn 1 theelepel zout 2 theelepels sesamolie 5 waterkastanjes 1 theelepel bloem Voor het deeg: 280 gr bloem 60 ml kokend water 80 ml koud water een snufje zout Voor de marinade: 30 ml water 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel maïzena 1/2 eetlepel rijstwijn 2 eetlepels sesamolie peper En verder: 3 eetlepels azijn 3 eetlepels chili-olie 3 eetlepels sojasaus |
|
BereidingMarineer het gehakt 10 minuten met de ingredienten van de marinade.Hak de waterkastanjes en de Chinese kool fijn. Week het ingemaakte mosterdgroen 10 minuten in warm water en hak het fijn. Meng de water kastanjes, de Chinese kool en het mosterdgroen door het gehakt en zet de vulling 1 uur in de koelkast of diepvries. Vermeng het water met het zout en de bloem en verdeel de bloem in 2 x 140 gr. Kneed 1 deel van de bloem met 60 ml kokend water en het andere deel met 80 ml koud water en een snufje zout. Voeg beide delen bij elkaar, kneed het geheel tot een egaal deeg en laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in 24 gelijke porties, rol van elk stukje deeg een balletje, druk het iets plat en rol het met een kleine deegroller tot een dun lapje uit. Leg op ieder lapje 1 1/2 theelepel van de vulling en knijp de guo-tie dicht. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de panklevers aan één kant 2 minuten op hoog vuur. Blus af met de rijstwijn en het met het zout en de bloem vermengde water. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de panklevers 2 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de panklevers nogmaals 3 minuten tot ze aan de onderkant knapperig zijn. NotitiesServeer de panklevers met de chili-olie, azijn en sojasaus. |
Home > Recepten