Home > Recepten

Garnalen-dim-sum

150 gr varkensgehakt

100 gr fijngesneden gekookte garnalen

1/2 ei

2 kleine fijngesneden lente-uitjes

1 eetlepel maïzena

1/2-1 theelepel fijngewreven szechuan peper

1 theelepel sojasaus

1 theelepel sesamolie

zout

25 wontonvellen (diepvries), ontdooid
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Varkensvleesgerechten; Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt met de garnalen, het ei, de lente-ui, maïzena, szechuan peper, sojasaus, sesamolie en zout.

Verdeel het mengsel over de wontonvellen en vouw ze als buideltjes of in halve maanvorm dicht.

Zet de dim-sum in een bamboemandje en stoom ze boven kokend water in ± 10 minuten gaar.