Home > Recepten

Dumpling à la tjuctjo (varkensvlees/waterkastanje)

2 gedroogde Chinese paddestoelen

50 gr gedroogde garnalen

200 gr hamlappen

50 gr waterkastanjes (uit een blikje)

50 gr gemarineerde rettich (zakje)

5 theelepels suiker

1 theelepel sesamolie

1 theelepel chili-olie

2 theelepels zout

peper

50 gr aardappelmeel

4 eetlepels water

50 gr ongezouten pinda's

50 gr bieslook



voor het deeg:

150 gr tarwebloem

150 gr aardappelmeel

100 gr reuzel

± 3 dl water
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de paddestoelen en de garnalen ± 30 minuten in warm water weken.

Snijd de paddestoelen, de garnalen, het vlees, de waterkastanjes en de rettich in blokjes van 7 mm.

Roerbak in een hete wok de blokjes vlees, voeg de kastanjes, rettich, suiker, de sesamolie, de chili-olie, het zout en peper toe en roerbak alles ± 1 minuut.

Roer het aardappelmeel glad met het water, roer dit door de vulling en laat afkoelen.

Snijd de pinda's en de bieslook fijn en meng die door de vulling.

Meng de bloem, het aardappelmeel en de reuzel met water tot een glad soepel deeg.

Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot 1 mm dikke cirkels van ± 10 cm doorsnee.

Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.