Dumpling à la tjuctjo (varkensvlees/waterkastanje) |
|
2 gedroogde Chinese paddestoelen 50 gr gedroogde garnalen 200 gr hamlappen 50 gr waterkastanjes (uit een blikje) 50 gr gemarineerde rettich (zakje) 5 theelepels suiker 1 theelepel sesamolie 1 theelepel chili-olie 2 theelepels zout peper 50 gr aardappelmeel 4 eetlepels water 50 gr ongezouten pinda's 50 gr bieslook voor het deeg: 150 gr tarwebloem 150 gr aardappelmeel 100 gr reuzel ± 3 dl water |
|
BereidingLaat de paddestoelen en de garnalen ± 30 minuten in warm water weken.Snijd de paddestoelen, de garnalen, het vlees, de waterkastanjes en de rettich in blokjes van 7 mm. Roerbak in een hete wok de blokjes vlees, voeg de kastanjes, rettich, suiker, de sesamolie, de chili-olie, het zout en peper toe en roerbak alles ± 1 minuut. Roer het aardappelmeel glad met het water, roer dit door de vulling en laat afkoelen. Snijd de pinda's en de bieslook fijn en meng die door de vulling. Meng de bloem, het aardappelmeel en de reuzel met water tot een glad soepel deeg. Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot 1 mm dikke cirkels van ± 10 cm doorsnee. Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam. |
Home > Recepten