Home > Recepten

Kip-rijstparels, Chinees

150 gr (dessert)rijst

500 gr mager kipgehakt

2 eetlepels Chinese sojasaus of ketjap

2 eetlepels fijngehakte koriander

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1 theelepel komijn

zout, peper

1-2 eetlepels paneermeel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Meng het gehakt met de overige ingredienten en vorm er 8 ballen van.

Rol de ballen door de rijst tot het gehakt helemaal is bedekt.

Stoom het gehakt in een stoompan of in een vergiet boven kokend water in ± 15 minuten gaar.

Notities

Serveer met Chinese roerbakgroenten (peultjes, sperziebonen, wortel, taugé en een scheutje sojasaus).

Benodigdheden

Stomer