Home > Recepten

Aubergines uit Szechuan 1

350 gr aubergine

200 gr gehakt half om half

2 eetlepels olie

± 1 liter olie om te frituren



Marinade:

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel suiker

1 theelepel maïzena

1 eetlepel water

1 eetlepel rijstwijn of sherry



Smaakgevers:

2 lente-uitjes

10 gr gember

3 teentjes knoflook

1 1/2 eetlepel sambal oelek

1 eetlepel zwarte bonen

1 eetlepel sojasaus
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergine doormidden en vervolgens in plakjes van 1 cm dik.

Marineer het gehakt met de ingredienten van de marinade.

Was de zwarte bonen.

Hak de lente-uitjes, de gember, knoflook en de zwarte bonen fijn.

Vermeng de lente-ui, gember, knoflook, zwarte bonen, sambal oelek en een eetlepel sojasaus.

Frituur de aubergine ± 3 minuten tot deze goudbruin zijn en laat hem uitlekken op keukenpapier.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt verkleurd is.

Voeg de smaakgevers toe en roerbak nogmaals enkele seconden.

Voeg de aubergine toe en roerbak 2 minuten.