Biefstuk uit Hong Kong |
|
2 eetlepels olie 500 gr biefstuk 1 gepelde en gehakte ui 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne reepjes gesneden 2 grote vleestomaten, gepeld, zaad verwijderd en het vruchtvlees in stukken gesneden 200 gr geschrapte en in smalle reepjes gesneden jonge wortelen 2 eetlepels bruine suiker 1 theelepel vijfkruidenpoeder 2 eetlepels lichte sojasaus 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry 2 eetlepels water of bouillon zout |
|
BereidingVries eerst het vlees even aan, snijd er dan dunne plakken van en maakhiervan zeer dunne reepjes. Verhit de olie in de wok, bak op heel hoog vuur het vlees in 2-2 ½ minuut en voeg de ui, gember, wortel en stukjes tomaat toe. Bak nog 2-3 minuten, maar op iets lager vuur. Schenk de wijn of sherry, het water of de bouillon en de sojasaus erover en breng op smaak met vijfkruidenpoeder, bruine suiker en zoveel zout als u nodig vindt. Dek de wok af en stoof nog 8-10 minuten op laag vuur tot het vlees zacht is. |
Home > Recepten