Biefstuk met groenten in zwarte bonensaus |
|
500 gr biefstuk, bij voorkeur haasbiefstuk, in zeer dunne plakjes of reepjes gesneden 2 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels zoete ketjap 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry mespunt ve-tsin Voor de saus: 3 eetlepels zoute zwarte bonen (blik) 3 eetlepels water 3 dl krachtige runderbouillon of wildbouillon 1 eetlepel bruine suiker 3 eetlepels maïzena mespunt gemberpoeder mespunt vijfkruidenpoeder 1 groene paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en het vruchtvlees in stukjes gesneden zout, zwarte peper uit de molen of een mespunt cayennepeper |
|
BereidingVermeng de lichte sojasaus, ketjap, rijstwijn en ve-tsin en wentel de stukjes biefstuk er goed in om. Zet de schaal afgedekt minstens 30minuten in de koelkast om te marineren. Prak in een apart schaaltje de zwarte bonen met het water tot er nog heel kleine stukjes over zijn. Doe de biefstuk, met de marinade, zwarte bonen, bouillon, bruine suiker, maïzena en de kruiden in een grote schaal. Schep het stevig om, zodat de maïzena wordt opgelost. Dek de schaal af, plaats hem op de hoogste stand in de magnetron en laat 6-7 minuten koken. Schep regelmatig om, zodat de saus goed kan binden. Voeg de paprika en de stukjes tomaat toe, dek de schaal opnieuw af en zet hem 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron terug. Dien direct op. NotitiesServeertip: dien op met witte rijst en een garnering van lente-uitjes. |
Home > Recepten