Home > Recepten

Biefstuk met groenten in zwarte bonensaus

500 gr biefstuk, bij voorkeur haasbiefstuk, in zeer dunne plakjes

of reepjes gesneden

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels zoete ketjap

2 eetlepels rijstwijn of droge sherry

mespunt ve-tsin



Voor de saus:

3 eetlepels zoute zwarte bonen (blik)

3 eetlepels water

3 dl krachtige runderbouillon of wildbouillon

1 eetlepel bruine suiker

3 eetlepels ma´zena

mespunt gemberpoeder

mespunt vijfkruidenpoeder

1 groene paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en het vruchtvlees in stukjes gesneden

zout, zwarte peper uit de molen of een mespunt cayennepeper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de lichte sojasaus, ketjap, rijstwijn en ve-tsin en wentel de stukjes biefstuk er goed in om. Zet de schaal afgedekt minstens 30

minuten in de koelkast om te marineren.

Prak in een apart schaaltje de zwarte bonen met het water tot er nog heel kleine stukjes over zijn.

Doe de biefstuk, met de marinade, zwarte bonen, bouillon, bruine suiker,

ma´zena en de kruiden in een grote schaal. Schep het stevig om, zodat de ma´zena wordt opgelost.

Dek de schaal af, plaats hem op de hoogste stand in de magnetron en laat 6-7 minuten koken. Schep regelmatig om, zodat de saus goed kan binden.

Voeg de paprika en de stukjes tomaat toe, dek de schaal opnieuw af en zet hem 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron terug.

Dien direct op.

Notities

Serveertip: dien op met witte rijst en een garnering van lente-uitjes.