Biefstuk met gember |
|
250 gr biefstuk, in plakjes van 1/2 cm dikte gesneden Voor de kruiden: mespunt ve-tsin 3 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry zout, zwarte peper uit de molen 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt Voor de saus: 1 dessertlepel suiker mespunt ve-tsin 1 eetlepel zoete ketjap 3 eetlepels bouillon 1 theelepel sesamolie 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry Verder nog: 4 eetlepels olie 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en in zeer dunne plakjes gesneden 4 lente-uitjes, schoongemaakt en fijngehakt 100 gr bamboescheuten, in plakken gesneden 2 groene pepertjes, schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden |
|
BereidingVermeng alle kruiden. Verdeel ze over het vlees, schep het even goed om, dek het af en laat het minstens 20 minuten intrekken.Vermeng alle ingredienten voor de saus. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de plakjes gemberwortel en ui even glazig. Voeg de bamboescheuten en het gesneden pepertje toe en bak op laag vuur nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Doe de resterende lepel olie in de wok, laat het door en door heet worden en schroei de stukjes vlees in 2-3 minuten aan alle kanten dicht. Doe er den de groenten weer bij. Schenk de saus erover, breng aan de kook en laat alles op laag vuur nog 1-2 minuten doorwarmen. |
Home > Recepten