Rundvlees op Kantonese wijze |
|
450 gr kogelbiefstuk of dikke lende 1 eetlepel olie 3-4 cm verse gemberwortel, geschild en zeer fijn gehakt 3 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden 1 knoflookteen uit de knijper 3 dl runderbouillon zonder vet 2 eetlepels zoete ketjap 1 dessertlepel maïzena, opgelost in een heel klein beetje bouillon zout, zwarte peper uit de molen Voor de marinade: 1 eetlepel olie 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry |
|
BereidingVries het vlees even aan en snijd er vervolgens, tegen de draad in, flinterdunne plakjes van.Vermeng de ingredienten voor de marinade, verdeel die over het vlees, schep om en laat het afgedekt minstens 30 minuten intrekken. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de gember, ui en knoflook even glazig. Haal het vlees met een schuimspaan uit de marinade en gooi de achtergebleven marinade weg. Doe het vlees bij de uien in de wok en bak al omscheppend tot het vlees niet meer roze is. Vermeng de runderbouillon, aangemaakte maïzena en ketjap en schenk het over het vlees. Laat het Aan de kook komen en al roerend binden. Breng het gerecht op smaak met een klein beetje zout en veel versgemalen peper. |
Home > Recepten