Home > Recepten

Wei niurou (gesmoord rundvlees)

500 gr runderschenkel of magere runderlappen

1 grofgehakte lente-ui

olie om te frituren

1 theelepel Szetsjwan peperkorrels

1 steranijs

1 stukje pijpkaneel van ± 5 cm

2 plakken verse gemberwortel (met een middellijn van ± 3 cm)

2 eetlepels suiker

4 eetlepels Chinese sojasaus (geen ketjap!!)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het rundvlees in dobbelstenen van 4 cm.

Verhit de olie op hoog vuur en frituur het goed gedroogde rundvlees daarin lichtbruin.

Kneus de Szetsjwan-peperkorrels in een vijzel en bind ze met de steranijs en de kaneel in een stukje verbandlinnen of een lapje van neteldoek.

Bind dat met een draadje garen dicht.

Doe in een vuurvaste aardewerken pan of pot ¾ liter water en het kruidenbuiltje, de ui, gember, suiker, sojasaus en de uitgelekte blokjes vlees. Leg daarbovenop een bordje zodat het vlees naar beneden wordt gehouden.

Zet eventueel een niet te zwaar gewicht op het bordje.

Leg het deksel op de pan en laat het vlees ± 2 uur uiterst zacht koken.