Home > Recepten

Rundvlees met eekhoorntjesbrood op Chinese wijze

250 gr dikke lende, zonder vet in flinterdunne reepjes gesneden

1 eetlepel lichte sojasaus

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

2 eetlepels honing, suiker of gembernat

1 eetlepel maïzena

zout, zwarte peper uit de molen

2 eetlepels zoete ketjap

4 eetlepels water

2 eetlepels plantaardige olie

2 knoflooktenen uit de knijper

2 lente-uitjes, schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden

1 blik eekhoorntjesbrood, uitgelekt

1 blik baby maïskolfjes, uitgelekt

1-2 eetlepels oestersaus



Voor de garnering:

lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng in een schaal de sojasaus, sesamolie, rijstwijn of sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel maïzena en een heel klein beetje zout.

Doe de stukjes vlees erin, schep enkele malen om en laat het afgedekt op een koude plaats minstens 1 uur marineren.

Meng nu 2 eetlepels zoete ketjap door de resterende honing en doe er de maïzena en het water bij.

Roer tot de klontjes zijn opgelost en zet het even apart.

Verhit de plantaardige olie in de wok, doe er de stukjes vlees in en bak ze al omscheppend tot ze aan alle kanten bruin zijn. Dit mag niet langer dan 2-3 minuten duren.

Neem het vlees uit de pan.

Doe de knoflook, voorjaarsui, paddestoelen en maïskolfjes in de pan en giet er direct de oestersaus over.

Laat het door en door heet worden en giet de ingredienten voor de saus erover.

Breng het al roerend aan de kook en laat even binden.

Voeg op het laatste moment de stukjes gebakken vlees toe, laat alles kort doorwarmen en dien het gerecht op, gegarneerd met de voorbereide lente-uitjes.