Eiernoedels met shii-take en hoisinsaus |
|
400 gr eiernoedels 400 gr bieflapjes 2 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus 6 bosuitjes 200 gr shii-takes 1 eetlepel maïzena 1 1/2 eetlepel hoisinsaus 1 dl vleesfond of bouillon 1 1/2 eetlepel rijstwijn of droge sherry 3-4 eetlepels zonnebloemolie |
|
BereidingKook de noedels in ruim kokend water met zout in 5 minuten bijna gaar en laat ze uitlekken.Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en kruid ze met 1 eetlepel sojasaus en peper uit de molen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm en de shii-takes in plakjes. Roer de maïzena los met wat koud water en de hoisinsaus en roer er de rest van de sojasaus, de bouillon en de rijstwijn of sherry bij. Verhit de olie in een wok en roerbak het geheel hierin 2 minuten. Neem het vlees uit de pan, voeg de shii-takes en de bosuitjes toe en roerbak ze snel. Neem ze ook uit de pan, voeg het sausje toe en laat het aan de kook komen. Schep er dan eerst het vlees bij, roer er de noedels, shii-take en bosui bij en warm het gerecht snel al omscheppend goed door. Serveer het direct. NotitiesLekker met een frisse tomaat-komkommersalade.Variatie: Met 1 1/2 eetlepel gedroogde garnalen (laat deze eerst in 1 dl kokend water 10 minuten wellen). Gebruik de helft van de bosui en voeg de inhoud van een blikje uitgelekte bamboescheuten toe. |
Home > Recepten