Home > Recepten

Ossenhaasreepjes in oestersaus, roergebakken

4 grote gedroogde Chinese paddestoelen (shii-take)

6 schijfjes winterwortel

400 gr ossenhaas in dunne reepjes

6 dunne plakjes verse gemberwortel

2 lente-uitjes in stukjes van 4 cm

4 eetlepels olie

1 scheutje Shaoxing gele rijstwijn (of medium sherry)

2 theelepels aardappelmeel



Voor de marinade:

1 theelepel lichte sojasaus

4 theelepels aardappelmeel

2 eetlepels soja-olie of arachide-olie



Voor de saus:

1 1/2 theelepel suiker

1/2 theelepel donkere sojasaus

1/2 theelepel zout

2 eetlepels oestersaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade met 4 eetlepels water en laat het vlees hierin 10-30 minuten marineren.

Week de paddestoelen in heet water, spoel ze schoon en snijd ze.

Dompel de wortel in kokend water ± 30 seconden onder en laat ze uitlekken.

Vermeng de ingredienten voor de saus en zet die weg.

Verhit een wok (± 20 seconden) en schenk de olie in een draaiende beweging langs de bovenkant van de wok, zodat de hele binnenkant met een laagje olie is bedekt.

Voeg het vlees toe en roerbak het zo, dat de stukjes vlees los van elkaar blijven.

Temper het vuur en roerbak het vlees nog ± 1 minuut.

Neem het vlees dan uit de wok en laat het uitlekken.

Verhit de olie in de wok opnieuw, voeg de gember, wortel, paddestoelen en lente-ui toe en roerbak ± 30 seconden.

Doe het vlees terug in de wok, voeg daarna de sausingredienten toe en roerbak nog 1 minuut.

Roer 2 theelepels aardappelmeel los met koud water en bind het gerecht ermee.

Sprenkel de wijn erover en serveer het in bijvoorbeeld gefrituurde rijstvellen.

Notities

De roergebakken reepjes ossenhaas in oestersaus worden geserveerd in bakjes van gefrituurde rijstvellen. Deze zijn kant-en-klaar te koop. U kunt ze het best frituren in een aardappelnestjesvorm of in 2 zeefjes die in elkaar passen.