Har Tin Choi met beef |
|
3 eetlepels sesamolie 3 eetlepels sojaolie 125 gr ossenhaaspuntjes in blokjes van 2 x 2 ccm versgemalen peper 50 gr cashewnoten 1 teentje knoflook in dunne plakjes naar smaak Spaanse peper in dunne plakjes 300 gr groenten (in totaal): peultjes, grof gesneden uien, rode paprika in repen, kort gekookte minimaïs, komkommer zonder zaad in reepjes, champignons in dunne plakjes voor de saus: 1 dl droge sherry 1 eetlepels tausi-boontjes (ingelegde zwarte boontjes) 1 theelepel ve-tsin 3 eetlepels oestersaus 1 koffielepel aardappelmeel, gemengd in 1 dl water |
|
BereidingZet alle ingredienten voorbereid naast het fornuis klaar, want het gaat heel snel.Bestrooi de ossenhaas licht met peper uit de molen, maak in de wok de olie dampend heet, voeg de ossenhaas en de cashewnoten toe en bak ze mooi bruin, terwijl het vur hoog blijft en u regelmatig roert. Giet de helft van de olie in het bakje en doe alle overige ingredienten, behalve die voor de saus, bij het vlees. Ga door met roerbakken tot de groenten heet zijn en net beginnen te garen (let op: de groenten moeten zeer knapperig blijven en mogen niet gaar of te gaar worden). Voeg de tausiboontjes, ve-tsin en oestersaus toe en ga nog 5 seconden door met roerbakken. Blus af met de sherry en schud de wok een paar keer om. Roer het aardappelmeel goed door het water en doe het bij de groenten. Breng het even aan de kook en roer goed om. NotitiesServeer met pandanrijst.Benodigdhedeneen Chinese wok van 30 cm doorsnee een bakje om de hete olie in op te vangen |
Home > Recepten