Home > Recepten

Har Tin Choi met beef

3 eetlepels sesamolie

3 eetlepels sojaolie

125 gr ossenhaaspuntjes in blokjes van 2 x 2 ccm

versgemalen peper

50 gr cashewnoten

1 teentje knoflook in dunne plakjes

naar smaak Spaanse peper in dunne plakjes

300 gr groenten (in totaal): peultjes, grof gesneden uien, rode paprika in repen, kort gekookte minimaïs, komkommer zonder zaad in reepjes, champignons in dunne plakjes



voor de saus:

1 dl droge sherry

1 eetlepels tausi-boontjes (ingelegde zwarte boontjes)

1 theelepel ve-tsin

3 eetlepels oestersaus

1 koffielepel aardappelmeel, gemengd in 1 dl water
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet alle ingredienten voorbereid naast het fornuis klaar, want het gaat heel snel.

Bestrooi de ossenhaas licht met peper uit de molen, maak in de wok de olie dampend heet, voeg de ossenhaas en de cashewnoten toe en bak ze mooi bruin,

terwijl het vur hoog blijft en u regelmatig roert.

Giet de helft van de olie in het bakje en doe alle overige ingredienten, behalve die voor de saus, bij het vlees.

Ga door met roerbakken tot de groenten heet zijn en net beginnen te garen (let op: de groenten moeten zeer knapperig blijven en mogen niet gaar of te gaar worden).

Voeg de tausiboontjes, ve-tsin en oestersaus toe en ga nog 5 seconden door met roerbakken.

Blus af met de sherry en schud de wok een paar keer om.

Roer het aardappelmeel goed door het water en doe het bij de groenten.

Breng het even aan de kook en roer goed om.

Notities

Serveer met pandanrijst.

Benodigdheden

een Chinese wok van 30 cm doorsnee een bakje om de hete olie in op te vangen