Home > Recepten

Rundvlees in sojasaus, gekookt

1 kg borstlappen

5 puntjes steranijs

3 eetlepels droge sherry

stukje mandarijnschil

3 eetlepels olie

50 gr in plakjes gesneden verse gemberwortel

6 in plakjes gesneden teentjes knoflook

5 eetlepels sojapasta

2 eetlepels suiker

1 eetlepel lichte Chinese sojasaus (geen ketjap!!)

1/4 theelepel peper

2 theelepels maïzena

2 eetlepels water

1 theelepel sesamolie



Voor het garneren:

2 in reepjes (staafjes) gesneden lente-uitjes

1 bloem (gemaakt van een rode peper)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het vlees met de steranijs, 2 eetlepels van de sherry en zoveel water dat het vlees net onder staat in een pan.

Breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat het vlees 2 uur zachtjes koken.

Laat het vlees daarna nog 1 uur in de pan liggen met de hittebron uit.

Haal het vlees uit de pan, houd de bouillon apart en snijd het vlees in flinke blokken.

Week de mandarijnschil 30 minuten in koud water.

Verhit de olie in een hittebestendige stoofpot en fruit hierin de gember, de knoflook en de sojapasta 1 minuut.

Roer vervolgens het vlees door het mengsel.

Voeg de rest van de sherry, de mandarijnschil, de apart gehouden bouillon en zoveel water toe dat het vlees net onder staat.

Breng alles aan de kook.

Laat het gerecht 1 uur zachtjes sudderen.

Maak de maïzena aan met water en bind hiermee het gerecht.

Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes doorkoken, roer er de sesamolie door en serveer het, gegarneerd met de reepje lente-ui en een bloem van rode peper.