Home > Recepten

Salade van noedels met kip

120 gr Mung Noedels

180 gr kleine scampi's zonder schaal

1 eetlepel olie

1 kippenborst in stukjes

zout, peper

1 in stukjes gehakt rood chilipepertje

1 in stukjes gehakt groen chilipepertje

3 eetlepels limoensap

2 eetlepels Nam pla (Thaise vissaus)

1 theelepel suiker

3 sjalotjes in dunne schijfjes

verse korianderblaadjes

sla ter garnering

gebakken sjalotjes ter garnering
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Deegwaren; Garnalengerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de noedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.

Blancheer de scampi's in kokend water tot ze roze zijn geworden.

Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Doe olie in een wok of pan, voeg de kip toe en sauteer tot ze goudbruin is.

Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

Meng de pepertjes, het limoensap, de Nam pla, suiker, sjalotjes en korianderblaadjes.

Voeg de kip, de scampi's en de noedels toe.

Meng goed.

Serveer op een slabedje en garneer met gebakken sjalot.