Home > Recepten

Gong Pad kip

5 gedroogde of 2 verse Spaanse pepers

1 dubbele kipfilet

een stukje gember

5 teentjes knoflook

2 eetlepels olie



Voor de marinade:

1 eetlepel rijstwijn of sherry

zout, peper

1/2 eiwit



Smaakgevers:

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel kippenbouillon of water

1 theelepel suiker

1 theelepel sesamolie



Ook:

6 dl olie om dicht te schroeien
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de zeentjes en het vet van de kipfilet, snijd de filet in blokjes en marineer ze een uur met de ingredienten voor de marinade.

Hak de knoflook en de gember fijn en snijd de Spaanse pepers in schuine stukjes.

Vermeng de ingredienten voor de smaakgevers.

Schroei het vlees in de warme olie dicht tot de kleur is veranderd en laat het op keukenpapier uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook, gember en pepers toe en roerbak tot de pepers bijna zwart zijn.

Doe de smaakgevers en de kipfilet erbij en roerbak nog even goed.