Gong Pad kip |
|
5 gedroogde of 2 verse Spaanse pepers 1 dubbele kipfilet een stukje gember 5 teentjes knoflook 2 eetlepels olie Voor de marinade: 1 eetlepel rijstwijn of sherry zout, peper 1/2 eiwit Smaakgevers: 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel kippenbouillon of water 1 theelepel suiker 1 theelepel sesamolie Ook: 6 dl olie om dicht te schroeien |
|
BereidingVerwijder de zeentjes en het vet van de kipfilet, snijd de filet in blokjes en marineer ze een uur met de ingredienten voor de marinade.Hak de knoflook en de gember fijn en snijd de Spaanse pepers in schuine stukjes. Vermeng de ingredienten voor de smaakgevers. Schroei het vlees in de warme olie dicht tot de kleur is veranderd en laat het op keukenpapier uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook, gember en pepers toe en roerbak tot de pepers bijna zwart zijn. Doe de smaakgevers en de kipfilet erbij en roerbak nog even goed. |
Home > Recepten