Kip met cashewnoten |
|
400 gr kippenborstfilets, in reepjes van 1 cm dik gesneden 1 eetlepel maïzena olie om te bakken 100 gr cashewnoten 2 schoongemaakte en in schuine stukjes gesneden lente-uitjes 1 gepelde en in partjes gesneden ui 75-100 gr jonge peulen 50 gr bamboescheuten uit blik, uitgelekt en in plakjes gesneden Voor de kruiden: 1 dessertlepel sesamolie 1 dessertlepel sojasaus mespunt suiker witte peper uit de molen Voor de saus: 2 eetlepels maïzena 1 eetlepel Hoisinsaus 2 dl kippenbouillon 2 eetlepels gembernat mespunt ve-tsin witte peper uit de molen |
|
BereidingBegin met de gewassen peultjes in ijswater te zetten. Ze blijven dan tijdens de verwerking mooi van kleur en knapperig.Wentel de stukjes kip door de maïzena. Vermeng de kruiden, verdeel ze over de kip, schep enkele malen om en laat het 10-15 minuten intrekken. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de cashewnoten even aan. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Bak in de achtergebleven olie even de ui glazig en stoof de uitgelekte en gedroogde peulen. Laat ze niet kleuren. Neem de groente uit de pan en houd ze even apart. Voeg nog 1 eetlepel olie toe, laat ze heet worden en bak al omscheppend de stukjes kip in 3-4 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan. Los de maïzena in de bouillon op en voeg de rest van de ingredienten toe. Giet dit in de wok en breng het al roerend aan de kook. Laat de saus licht binden. Doe de kip en de groenten in de pan terug en laat ze heet worden. Strooi er vlak voor het opdienen de geroosterde noten erover. NotitiesBelangrijk: strooi geroosterde noten pas op het laatste moment over het gerecht, dit voorkomt zacht worden. |
Home > Recepten