Home > Recepten

Kip uit de oven

1 panklare kip van 1 1/2 kg

zout, witte peper

1 eetlepel donkere sojasaus

1 eetlepel maïsolie

1 kleine ui in stukjes

5 cm fijngehakte gemberwortel

3 gemalen peulen steranijs
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd alle vet uit de kip en bestrooi haar met zout en peper.

Bestrijk haar van buiten eerst licht met sojasaus en daarna met olie.

Vermeng de ui met de gember en de steranijs en vul de buikholte van de kip hiermee.

Verpak de kip daarna in licht met olie bestreken bakpapier, vouw het van boven enkele malen om en plooi de uiteinden naarbinnen om het pakket goed te sluiten.

Laat het 3-4 uur op een koele plaats staan, zodat de kip lekker kruidig wordt.

Warm de oven voor op 230°C.

Zet de verpakte kip in een braadslee met de borst omlaag en braad haar 30 minuten.

Keer haar op de rug en braad nog eens 15 minuten.

Neem de kip uit de oven en verwijder het papier.

Hak de kip, als ze voldoende is afgekoeld, in stukken (zie verderop).

Voeg op een verwarmde schotel de stukken weer samen tot een kip met uitgespreide poten en vleugels - een typisch Chinese presentatie.

Serveer hierbij witte rijst, de saus en de gestoomde groenten.