Home > Recepten

Kip met garnalen en paksoi, roergebakken

250 gr Chinese eiermie

3 eetlepels olie

zout



Voor de Saus:

1 1/2 eetlepel maïzena

2 1/2 dl kippenbouillon

1/2 theelepel suiker

1/4 theelepel peper

1 1/2 eetlepel sojasaus

1 1/2 theelepel oestersaus



Voor het Garnituur:

1 kipfilet van ± 350 gr

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel verse geschilde en gehakte gember

1 theelepel gehakte knoflook

6 lente-uitjes

1/2 theelepel zout

125 gr grote gepelde garnalen

1 rode paprika in blokjes van 4 cm

125 gr verse shii-take in plakjes

375 gr paksoi in stukjes van 5 cm

1 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Deegwaren; Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en houd hem warm.

Roer de maïzena met de kippenbouillon, de suiker, peper, sojasaus en oestersaus in een kom tot een glade saus en zet die apart.

Snijd de kip in blokjes van 1 cm en zet ook die apart.

Verhit op een middelhoog vuur 1 eetlepel olie in een wok, voeg de gember, de knoflook, de lente-ui en het zout toe en bak alles in 15 seconden geurig.

Zet het vuur hoog, voeg de kip en de garnalen toe en roerbak 1 1/2 minuut tot de stukjes kip wit en de garnalen roze zijn.

Doe het mengsel in een kom en zet het weg.

Verhit de wok opnieuw op middelhoog vuur, voeg de paprika, de shii-take en de paksoi toe en roerbak 3 minuten tot de paddestoelen slinken; voeg meer olie toe als het dreigt aan te bakken.

Roer de saus door, voeg die aan de inhoud van de wok toe en roerbak nog 30 seconden tot de saus glanzend en dik is.

Voeg het kip-garnalenmengsel weer toe, bedruppel met sesamolie, schud even om en verdeel het over de eiermie.