Kip uit Kanton |
|
2 eetlepels lichte sojasaus 1 dessertlepel bruine suiker mespunt zout witte peper uit de molen 500 gr kippenborstfilets, in stukjes van 2 1/2 cm gesneden 2 eetlepels plantaardige olie 1 gepelde en grof gehakte ui 100 gr schoongemaakte en in dikke plakken gesneden champignons 2-3 schoongemaakte en in stukjes gesneden voorjaarsuitjes mespunt ve-tsin 1 eetlepel maïzena 2 dl kippenbouillon |
|
BereidingVermeng de sojasaus met de suiker, wat zout en versgemalen peper en wentel de stukjes kipfilet erdoor.Laat de olie in de wok heet worden en bak de stukjes kip op hoog vuur al omscheppend bruin. Neem ze uit de pan en zet ze even apart. Laat in de rest van de olie de ui, champignons en stukjes voorjaarsui even zacht bakken. Los de maïzena en de ve-tsin in de bouillon op en schenk dit over de groenten. Breng aan de kook en laat het vocht al roerend binden. Doe de kip in de saus terug, laat alles door en door heet worden en dien meteen op. NotitiesTip:Een handje taugé, samen met de kip op het laatste moment toegevoegd, maakt het gerecht nog frisser van smaak. Voor de liefhebbers van scherp kunt u met de ui even een gehakt pepertje meebakken. |
Home > Recepten