Home > Recepten

Kip Hong Kong

1 eetlepel olie

1 dessertlepel sesamolie

500 gr in grove stukken gehakte kip met been



Voor de saus:

2 teentjes knoflook uit de knijper

1 schoongemaakt en zeer fijn gehakt lente-uitje,

1 eetlepel Chinese azijn of moutazijn

3 eetlepels zoete ketjap

1 eetlepel lichte sojasaus

mespunt ve-tsin

1 eetlepel suiker

1 eetlepel sesampasta

4 eetlepels heet water

zout

zwarte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Hong Kong

Bereiding

Doe de kip in een schaal over en serveer meteen Verhit beide soorten olie in de wok en bak de stukken kip alleen maar even aan. Ze hoeven niet bruin te worden.

Neem ze uit de wok en veeg de resterende olie eruit.

Los eerst de sesampasta even in heet water op; vermeng die dan met de overige ingredienten voor de saus en giet het in de wok.

Laat heet worden en leg er de stukken kip in.

Laat op een laag vuurtje ± 20 minuten stoven tot de kip gaar en zacht is.

Notities

Variatie: Als de kip gaar is, kunt u de saus eventueel binden met wat opgeloste maïzena.

Heel lekker is bestrooien met versgeroosterd sesamzaad.