Tsjau tse sjan (vijftien minuten kip) |
|
600 gr kipfilet 1 eetlepel rijstwijn of sherry 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel 3 eetlepels Chinese sojasaus 1 eetlepel bruine suiker 6 voorjaarsuitjes, gesnipperd |
|
BereidingMaak het kippenvlees droog met keukenpapier en snijd het in reepjes van 1 bij 4 cm.Verhit olie in een wok en bak hierin onder voortdurend omscheppen 4 tot 5 minuten de reepjes kippenvlees. Voeg daarna de knoflook en gemberwortel toe. Schep alles goed om en doe dan de overige ingredienten erbij. Schep alles opnieuw goed om en schenk 2 dl kokend water (of nog liever kippenbouillon) erbij. Schep alles nogmaals goed om en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. |
Home > Recepten