Home > Recepten

Tsjau tse sjan (vijftien minuten kip)

600 gr kipfilet

1 eetlepel rijstwijn of sherry

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 eetlepel geraspte verse gemberwortel

3 eetlepels Chinese sojasaus

1 eetlepel bruine suiker

6 voorjaarsuitjes, gesnipperd
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier en snijd het in reepjes van 1 bij 4 cm.

Verhit olie in een wok en bak hierin onder voortdurend omscheppen 4 tot 5 minuten de reepjes kippenvlees.

Voeg daarna de knoflook en gemberwortel toe.

Schep alles goed om en doe dan de overige ingredienten erbij.

Schep alles opnieuw goed om en schenk 2 dl kokend water (of nog liever kippenbouillon) erbij.

Schep alles nogmaals goed om en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.