Home > Recepten

Kip in duizendjarige bouillon

1 kip 1,2 kg

1 lente-ui

1 theelepel sesamolie



duizendjarige bouillon:

5 dl sojasaus

6 eetlepels suiker

4 kruidnagels

1 stukje kaneelbast

2 ster-anijs

10 Sichuan peperkorrels of gewone korrels

30 gr gember

2 liter water

1 stukje gedroogde mandarijnschil

1 dl cognac of rozenwijn

2 lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Sla de gember plat en snijd de lente-uitjes in stukjes van 4 cm.

Vermeng dit met de overige ingredienten van de duizendjarige bouillon en breng het geheel in een grote pan aan de kook.

Was de kip onder stromend water en verwijder de uiteinden van de vleugels en poten.

Voeg de kip toe aan de bouillon en breng het geheel net tegen de kook aan. Zet het vuur laag en kook de kip 45 minuten.

Schuim zo af en toe de bouillon af.

Draai de kip om na 15 minuten.

Laat de kip afkoelen in het vocht.

Droog de kip af en smeer hem in met 1 theelepel sesamolie.

Hak de kip in stukken.

Snijd 1 lente-ui in dunne reepjes.

Leg de kip op een schaal en garneer met de reepjes lente-ui.