Home > Recepten

Noedels met kip en garnalen

200 gr instant-noedels

100 gr Noorse (of ongekookte) garnalen

100 gr kipfilet

10 gr gember

2 lente-uitjes

6 Chinese paddestoelen

60 gr bamboescheuten

50 gr winterwortel

9 eetlepels olie

± 5 dl olie om dicht te schroeien



Marinade kip:

1/2 eiwit

zout

1 eetlepel rijstwijn of sherry

1 theelepel maïzena



Smaakgevers:

3 dl kippenbouillon of water

3 eetlepels sojasaus

zout

1 theelepel suiker en peper



Bindpapje: 2 eetlepels maïzena en 4 eetlepels water
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Deegwaren; Garnalengerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Marineer ze met de ingredienten van de marinade tien minuten.

Was en week de paddestoelen in water dertig minuten.

Verwijder de steeltjes en snijd de kapjes in dunne reepjes.

Was de bamboescheuten onder stromend water.

Snijd de bamboescheuten, wortel, lente-ui en gember in dunne reepjes.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet ze af en voeg 1 eetlepel olie toe.

Verdeel de noedels in 2 delen.

Verhit 6 eetlepels olie in een hapjespan, doe 1 deel van de noedels in de pan.

Verdeel ze goed over de bodem van de pan en bak ze tot de onderkant goudbruin is.

Draai de noedels om.

Bak ook deze kant goudbruin.

Herhaal dit met de overige noedels.

Houd de noedels warm (bijvoorbeeld in de oven).

Vermeng de ingredienten van het bindpapje.

Schroei het kippenvlees dicht in warme olie tot het van kleur is veranderd.

Verwijder het vlees.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de gember en lente-ui toe.

Roerbak enkele seconden.

Voeg de wortel, bamboescheuten, Chinese paddestoelen en smaakgevers toe.

Breng het geheel aan de kook, voeg het kippenvlees en de garnalen toe.

Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de saus licht bindt en giet tenslotte de saus over de noedels.