Broodschotel, Chinees |
|
200 gr gekookte kip 200 gr gepelde garnalen 250 gr taugé 500 gr heel fijngesneden kool 4 eetlepels kleingesneden selderij 2 eetlepels olie 2 eetlepels sherry eventueel bouillon 8 sneden volkorenbrood 8 eetlepels ketjap 2 volle eetlepels geraspte kokos 25 gr sesamzaad |
|
BereidingSnijd de kip in dunne reepjes en vermeng deze met de garnalen.Was de taugé en laat hem uitlekken. Fruit de kool, taugé en selderij in 1 eetlepel olie. Voeg de kip en de garnalen toe, plus de sherry. Schep alles luchtig om en laat het door en door warm worden, maar niet te gaar. Voeg zonodig wat bouillon toe. Vet een ondiepe grote ovenschotel in met olie en leg hierin de sneetjes brood. Vermeng de ketjap met evenveel water, verdeel dit mengsel gelijkmatig over het brood. Schep het vlees-groentemengsel op het brood en bestrooi het gerecht met kokos en sesamzaad. Bak de schotel 10 minuten in een voorverwarmde hete oven (200 gr). |
Home > Recepten