Home > Recepten

Kip, gefrituurde kruidige

4 kippenbouten

2 eetlepels gembersap

2 eetlepels droge sherry

3 eetlepels vijfkruidenpoeder

1/2 theelepel peper

2 eetlepels geraspte verse gemberwortel

2 eetlepels geraspte sjalot of ui

4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook

1/4 theelepel zout

3 eetlepels suiker

3 eetlepels lichte sojasaus

2 theelepels sesamolie

1 ei

50 gr maïzena

olie voor het frituren

toefjes peterselie voor het garneren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de kippenbouten doormidden.

Snijd ieder stuk kip enkele malen diep in en sla daarna de stukken kip met een hakmes of met een deegroller zo plat mogelijk.

Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.

Vermeng de vijfkruidenpoeder met de peper, gember, sjalot of ui, knoflook, het zout, de suiker, lichte sojasaus en de sesamolie.

Schenk het mengsel over de kip en laat alles nog een uur staan.

Keer de stukken kip elk kwartier om.

Klop het ei los en voeg dit aan de marinade toe.

Schep alles goed door elkaar.

Wentel de met marinade bedekte stukken kip door de maïzena.

Verhit de olie voor het frituren tot 190°C. en frituur de kip mooi bruin.

Laat de kip uitlekken op keukenpapier.

Serveer het gerecht warm en gegarneerd met wat toefjes peterselie.