Home > Recepten

Kippenlevertjes met amandelen

300 gr kippenlevers

3 eetlepels olie

75 gr witte amandelen

1 knoflookteen, gepeld maar heel gelaten

75 gr peultjes, afgehaald

1/2 stronkje Chinese kool, in reepjes gesneden

2 eetlepels maïzena, opgelost in een beetje water

2 eetlepels sojasaus

2 dl kippenbouillon

zout, witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de achtergebleven velletjes en stukjes vet van de levers en snijd ze in gelijke stukken.

Verhit de olie in de wok, doe er de amandelen in en draai het vuur direct laag. Bak de amandelen even tot ze licht kleuren.

Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Doe het knoflookteentje in de olie, draai het vuur even hoog en bak het goed bruin. Neem het uit de pan en doe het weg. De knoflook heeft nu net genoeg smaak aan de olie afgegeven.

Doe de kippenlevers in de olie en bak ze al omscheppend 2-3 minuten.

Neem ze uit de pan en houd ze apart.

Doe de peultjes en de reepjes Chinese kool in de wok en laat ze 1 minuut bakken. Neem ze uit de pan en zet ze apart.

Giet de kippenbouillon en de sojasaus in de wok, laat het aan de kook komen en bind met de opgeloste maïzena.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Doe de levertjes en de groenten in de saus, laat alles door en door heet

worden en schep alles in een verwarmde schaal.

Bestrooi die met de amandelen en dien direct op.