Home > Recepten

Kippenvleugeltjes, pikante Chinese

12 kippenvleugeltjes

kippenbouillon of water met 2 kippenbouillonblokjes

4 eetlepels lichte sojasaus

1/2 theelepel suiker

1 theelepel zout

2 geplette en fijngehakte teentjes knoflook

3 eetlepels hoisinsaus (evt. vervangen door honing)

3 eetlepels zoete sherry

1/8 liter plantaardige olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de kippenvleugeltjes in een pan met voldoende kippenbouillon zodat ze net onderstaan.

Sluit de pan, breng de inhoud aan de kook en laat de kippenvleugeltjes net gaar sudderen.

Laat ze uitlekken.

Roer in een grote kom de sojasaus, suiker, zout, knoflook, hoisinsaus, sherry en olie door elkaar.

Voeg de kippenvleugeltjes toe en laat ze minstens een uur, maar liever nog een hele nacht, afgedekt in de koelkast marineren.

Draai ze af en toe om.

Bedek een ovenrooster met aluminiumfolie en leg dit op een braadslee. Leg de kippenvleugeltjes op het aluminiumfolie en braad ze in een matigwarme oven (180°C) in ± 20 minuten bruin en gaar.