Home > Recepten

Kippenvleugeltjes met sesam en zwarte bonen

12 kippenvleugels

1 eetlepel gezouten zwarte bonen of bonenpasta uit blik of pot

1 eetlepel water

1 eetlepel olie

2 knoflooktenen uit de knijper

2 plakjes gemberwortel, in reepjes gesneden

3 eetlepels sojasaus

1 1/2 eetlepel rijstwijn of droge sherry

zwarte peper uit de molen

1 flinke eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het smalle uiteinde van de vleugels af door precies tussen de gewrichten door te snijden. Doe ze weg.

Prak de bonen in de eetlepel water fijn.

Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook en gember toe, zodat de olie even op smaak komt.

Doe hierna direct de vleugels in de pan en bak ze al omscheppend in 3-5 minuten aan alle kanten mooi bruin.

Verdeel de sojasaus, wijn of sherry, geweekte bonen en peper over de vleugels, bak ze nog 30 seconden op hoog vuur en dek de wok met een passende deksel af.

Draai het vuur laag en laat 8-10 minuten stoven.

Draai het vuur dan weer hoog en bak al omscheppend tot alle vocht is verdampt.

Veem de pan van het vuur, strooi er de sesamzaadjes over en serveer direct.

Notities

Tip:

Het gerecht kan een dag van te voren worden gemaakt. Warm het dan 5-6 minuten in een oven van 180°C op.