Kip met gember en ananas, gebakken |
|
175-200 gr kipfilet 1 eetlepel gembersap 2 eetlepels droge sherry zout en peper 1 mespuntje ve-tsin 1 theelepel suiker 1 1/2 theelepel maïzena 1/2 eiwit 3 eetlepels olie 50 gr zoetzure gember 50 gr verse ananas of uit blik 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 1 in ringen gesneden sjalotje 4 in plakjes gesneden teentjes knoflook 2 fijngehakte groene of rode pepertjes (lomboks) 1/2 theelepel lichte sojasaus 2 eetlepels kippenbouillon 1 theelepel sesamolie 2 theelepels water 2 in reepjes gesneden lente-uitjes |
|
BereidingSnijd de kipfilet in reepjes en marineer ze 30 minuten in 1 eetlepel gembersap, 1 eetlepel sherry, wat zout en een mespuntje ve-tsin, 1/2 theelepel suiker, 1 theelepel maïzena en het halve eiwit.Roer daarna 1 eetlepel olie door het marinademengsel en laat alles nog eens 30 minuten marineren. Snijd de zoetzure gember en de ananas in plakjes. Verhit de 2 overgebleven eetlepels olie in een wok (wadjan) of tefalpan en fruit hierin de geraspte gemberwortel (niet de zoetzure gember), de in ringen gesneden sjalot en de in plakjes gesneden knoflook 1 minuut. Voeg de fijngehakte pepertjes toe en bak deze even mee. Roerbak dan de zoetzure gember, de ananas en de kip 1 minuut. Voeg de rest van de sherry (1 eetlepel), de rest van de suiker (1/2 theelepel), de lichte sojasaus (1/2 theelepel), de 2 eetlepels bouillon, de theelepel sesamolie en wat zout en peper toe. Maak wat maïzena aan met water en bind hiermee het gerecht. Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken en serveer het gerecht warm, gegarneerd met de lente-uitjes. |
Home > Recepten