Home > Recepten

Kip met gember en ananas, gebakken

175-200 gr kipfilet

1 eetlepel gembersap

2 eetlepels droge sherry

zout en peper

1 mespuntje ve-tsin

1 theelepel suiker

1 1/2 theelepel maïzena

1/2 eiwit

3 eetlepels olie

50 gr zoetzure gember

50 gr verse ananas of uit blik

1 theelepel geraspte verse gemberwortel

1 in ringen gesneden sjalotje

4 in plakjes gesneden teentjes knoflook

2 fijngehakte groene of rode pepertjes (lomboks)

1/2 theelepel lichte sojasaus

2 eetlepels kippenbouillon

1 theelepel sesamolie

2 theelepels water

2 in reepjes gesneden lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en marineer ze 30 minuten in 1 eetlepel gembersap, 1 eetlepel sherry, wat zout en een mespuntje ve-tsin, 1/2 theelepel suiker, 1 theelepel maïzena en het halve eiwit.

Roer daarna 1 eetlepel olie door het marinademengsel en laat alles nog eens 30 minuten marineren.

Snijd de zoetzure gember en de ananas in plakjes.

Verhit de 2 overgebleven eetlepels olie in een wok (wadjan) of tefalpan en fruit hierin de geraspte gemberwortel (niet de zoetzure gember), de in ringen gesneden sjalot en de in plakjes gesneden knoflook 1 minuut.

Voeg de fijngehakte pepertjes toe en bak deze even mee.

Roerbak dan de zoetzure gember, de ananas en de kip 1 minuut.

Voeg de rest van de sherry (1 eetlepel), de rest van de suiker (1/2 theelepel), de lichte sojasaus (1/2 theelepel), de 2 eetlepels bouillon, de theelepel sesamolie en wat zout en peper toe.

Maak wat maïzena aan met water en bind hiermee het gerecht.

Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken en serveer het gerecht warm, gegarneerd met de lente-uitjes.