Kip met ananas, gestoofd |
|
750 gr in kleine stukjes gesneden kippenborstfilets 2 eetlepels olie 1 gepelde en in dunne ringen gesneden ui 3 gehakte bolletjes ingelegde gember 4-5 in stukken gesneden schijven ananas uit blik 50-60 gr taugé Voor de kruiden: 2 eetlepels lichte sojasaus 1 eetlepel olie 1 eetlepel maïzena zout 1 dessertlepel sesamolie 1-2 eetlepels droge witte wijn Voor de saus: 1 1/2 dl kippenbouillon 1 dl ananassap uit blik 1 eetlepel honing 1 eetlepel lichte sojasaus witte peper uit de molen |
|
BereidingVermeng alle kruiden en wentel de stukjes kip er goed door.Zet de schaal afgedekt even weg, zodat de kip kan intrekken. Vermeng de ingredienten voor de saus in een schaal. Verhit de 2 soorten olie in een wok en bak de stukjes ui glazig. Doe er de stukjes kip bij, maar laat ze alleen even heet worden. Ze mogen niet kleuren. Schenk er meteen de aangemaakte saus-ingredienten over en breng alles al roerend aan de kook. Draai, als de saus gebonden is, het vuur heel laag. Doe de stukjes gember en ananas bij de kip, dek de pan af en laat 7-8 minuten stoven. Voeg vlak voor de stooftijd om is de taugé toe, zodat deze alleen maar heet wordt en knapperig blijft. Dien meteen op. NotitiesTip: de saus wordt prachtig van kleur als u er nog een lepeltje tomatenpuree door mengt. |
Home > Recepten