Home > Recepten

Kip in misosaus

1/2 kip

2 eetlepels gembersap

4 eetlepels droge sherry

2 eetlepels maïzena

olie voor het frituren plus 3 eetlepels olie

10 schoongemaakte sjalotjes

5 uitgeperste teentjes knoflook

1 eetlepel geraspte verse gemberwortel

2 eetlepels miso

2 schoongemaakte en in stukjes gesneden groene paprika's

2 van zaadjes ontdane en fijngehakte rode pepertjes (lomboks)

1 dl kippenbouillon

zout

2 theelepels suiker

1 theelepel donkere sojasaus (geen ketjap!)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de kip in niet al te grote stukken en marineer deze 20 minuten in het gembersap, 2 eetlepels van de sherry en de maïzena.

Verhit voor het frituren de olie tot 190°C. en frituur hierin de gemarineerde stukjes kip half gaar.

Laat de kip uitlekken op keukenpapier en houd hem apart.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de sjalotjes, de uitgeperste knoflook, de eetlepel geraspte gemberwortel en de miso 2 minuten.

Voeg de paprika, de rode pepertjes en de stukjes kip toe en bak het geheel onder voortdurend omscheppen lichtbruin.

Voeg de rest van de sherry (2 eetlepels) en de bouillon toe en laat het gerecht 5 minuten zachtjes koken.

Maak alles op smaak af met wat zout en peper.

Roer de suiker (2 theelepels), de donkere sojasaus (1 theelepel) en de overgebleven eetlepel olie vlak voor het serveren door het gerecht.