Home > Recepten

Kip met paddestoelen, gestoomd

1 kleine kip

1 theelepel gembersap

1 1/2 theelepel droge sherry

zout en peper

1 theelepel suiker

2 eetlepels oestersaus

1 theelepel sojasaus

1 theelepel maïzena

25 gr gedroogde Chinese paddestoelen

1/2 theelepel sesamolie

7 gr zilveroor (gedroogde boomzwam)

2 eetlepels water

1 eetlepel olie

Voor het garneren:

1 eetlepel in reepjes gesneden verse gemberwortel

1 eetlepel in reepjes gesneden lente-ui

enkele toefjes peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak of snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze 20 minuten in het gembersap en 1 theelepel van de sherry.

Voeg dan wat zout en peper, de suiker, de rest van de sherry, de oestersaus, de sojasaus en de maïzena toe en marineer alles nog eens 20 minuten.

Week de Chinese paddestoelen 30 minuten in kokend water, knijp ze uit en vermeng ze met de sesamolie.

Week de zilveroor in het water tot de zwammen zacht zijn.

Leg de gemarineerde stukken kip met de paddestoelen en de zwammen op een diep bord, voeg 2 eetlepels water en 1 eetlepel olie toe en stoom de kip 30 minuten boven een pan kokend water tot het vlees gaar is.

Serveer de kip zo warm mogelijk en bestrooi hem met de reepjes gember, de reepjes lente-ui en wat toefjes peterselie.