Home > Recepten

Kip met paddestoelen

6 grote Chinese gedroogde champignons

180 gr kippenborst

1 eetlepel fijngehakte ui

1 stuk gehakte gember

1/2 theelepel zout

1 eetlepel lichte sojasaus

3 eetlepels kippenbouillon

1 eetlepel droge sherry

3 theelepels maïzena

1/2 blokje kippenbouillon

3 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de paddestoelen 40 minuten in 1/4 liter kokend water.

Houd 3 eetlepels paddestoelenwater apart.

Snijd iedere paddestoel in vieren.

Snijd de kip in reepjes van 2 1/2 bij 1 cm, wrijf ze in met zout en de helft van de maïzena en laat ze zo 20 minuten rusten.

Verhit 2 eetlepels olie, voeg de gember en ui toe en roerbak 15 seconden, voeg de kip toe en roerbak 45 seconden.

haal alles uit de pan en houd het warm.

Doe de rest van de olie in de pan en bak de paddestoelen 1 1/2 minuut.

Doe de kip terug in de pan, doe er alle andere ingredienten bij en roerbak 1/2 minuut.

Voeg de resterende maïzena, toe die met 3 eetlepels kippenbouillon is vermengd en roerbak op een hoog vuur 30 seconden.

Dien onmiddellijk op.