Kip met gemengde paddestoelen |
|
250 gr kippenborstfilets, in reepjes gesneden 2 eetlepels olie 1 gepelde en gehakte ui 1 teentje knoflook uit de knijper 3 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt, uitgelekt en gesneden 50 gr shii-take, steeltjes afgesneden 50 gr schoongemaakte en gehalveerde champignons 50 gr oesterzwammen, stelen verwijderd en gesneden zout en peper uit de molen Voor de saus: 2 1/2 dl kippenbouillon 2 eetlepels maïzena 2 eetlepels oestersaus zout, zwarte peper uit de molen Voor de kruiden: zout 2 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels maïzena 1 dl rijstwijn of droge sherry mespunt ve-tsin |
|
BereidingVermeng de ingredienten die bij kruiden staan aangegeven en wentel de stukjes kip erdoor.Dek de schaal af en laat het 10 minuten intrekken. Vermeng in een apart schaaltje alle ingredienten voor de saus. Laat de kip in een vergiet uitlekken en vang de marinade op. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook even glazig. Doe er de stukjes kip in en bak ze aan alle kanten aan. Draai het vuur laag en laat 2-3 minuten sudderen. Doe er alle paddestoelen in, draai het vuur weer heel even hoog en bak 1 minuut. Doe de resterende marinade bij de ingredienten voor de saus en schenk het in de pan. Breng al roerend aan de kook, zodat de saus iets kan binden. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en dien meteen op. NotitiesTip: Welke paddestoelen u ook kiest, zorg er wel voor dat er altijd 1 soort gedroogde Chinese paddestoelen in het assortiment zit; dit is bepalend voor de smaak van het gerecht. |
Home > Recepten