Home > Recepten

Kip met taugé

1 uitgebeende kip of 2-3 dubbele kippenborstfilets

2 eetlepels Chinese wijn

1 eetlepel maïzena

2-3 eetlepels olie

1 gepelde en fijngehakte ui

150 gr taugé

3 dl kippenbouillon

1 theelepel suiker

zout

witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd dunne reepjes van het kippenvlees en doe ze in een schaal.

Schenk eerst de wijn erover en schep even om.

Strooi er vervolgens de maïzena over en schep nogmaals om zodat alle stukjes met een dun waasje zijn bedekt.

Laat het 30 minuten afgedekt intrekken.

Breng in de tussentijd een pan met water aan de kook.

Doe de olie in de wok, laat die heet worden en bak de stukjes ui glazig.

Voeg de kip toe en bak al omscheppend tot de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid.

Doe de taugé in de pan kokend water, breng opnieuw op hoog vuur aan de kook en doe de taugé meteen in een zeef of vergiet over.

Spoel met koud water tot de taugé weer koud is.

Vermeng de resterende marinade van de kip met de bouillon en de suiker en schenk dit over de kip.

Breng al roerend aan de kook en laat de saus binden.

Dek de pan af en laat alles 10 minuten stoven.

Voeg dan de taugé toe en laat deze even door en door heet worden, maar laat niet koken!

Proef of zout en peper nodig zijn en dien meteen op.

Notities

Belangrijk: de maïzena die bij het marineren van de kip is gebruikt, zal de saus onmiddellijk binden. Blijf dus na het toevoegen van de bouillon goed roeren om klonteren tegen te gaan.